Notícies

Signatura d'un nou acord a Tarragona per a la recuperació de llacunes litorals

20-06-2016
Paisatges Vius - S.O.S. Samaruc

El 20 de juny de 2016 va tenir lloc l’acte de signatura de l’acord de custòdia entre Paisatges Vius i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), que ha de permetre la recuperació d’una llacuna litoral a la Cala Justell, a la part sud del municipi.

La signatura va tenir lloc a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, el més gran dels 5 nuclis que conformen el municipi, entre el President de Paisatges Vius, Guillem Mas, i l’Alcalde Alfons Garcia, que anava acompanyat de la regidora i la tècnica de Medi Ambient.

Detalls de l’acord

  1. Delimitació i protecció. 8,3 hectàrees litorals situades entre la platja del Torn i la Central Nuclear de Vandellòs 1. Està totalment inclosa en l’Espai Natural Protegit La Rojala-Platja del Torn i a la Xarxa Natura 2000 europea.
  2. Elements de valor. Hi ha 3 Hàbitats d’Interés Comunitari que són també d’interès per a Paisatges Vius: una llacuna litoral, un extens sistema dunar i penya-segats costaners.
  3. Objectius. L’objectiu principal de l’acord és la restauració de la llacuna litoral per poder-hi alliberar samarucs en el futur, si es compleixen les condicions necessàries per a l’espècie. Secundàriament, es podran promoure altres actuacions de protecció i/o millora dels altres valors naturals de l’espai.
  4. Compromisos. En el marc de l’acord Paisatges Vius es compromet a restaurar la llacuna de cala Justell (sempre i quan s’aconsegueixin els permisos i els recursos necessaris) mentre que l’Ajuntament es compromet a donar suport tècnic i institucional en la tramitació dels permisos i autoritzacions necessàries per fer-ho, incloent la facilitació de contactes d’altres agents implicats.
  5. Durada. La durada de l’acord s’estableix en 10 anys prorrogables.

Entitat

Logotip
Paisatges Vius
08511 L'Esquirol
Barcelona

Galeria