Notícies

Alliberament de 2000 samarucs a l'Estany Tort

26-04-2016
Paisatges Vius - S.O.S. Samaruc

El 26 d’abril de 2016 el Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l’Ebre va alliberar 2.000 exemplars de samaruc criats en captivitat a l’Estany Tort (L’Ametlla de Mar).

Actuació

Després de 15 mesos des de la recuperació de l’Estany Tort els resultats del seguiment indicaven que es complien els requisits de l’hàbitat i les condicions físico-químiques per poder-hi alliberar samarucs, i amb aquest objectiu els tècnics del Parc Natural van deixar-hi anar 2.000 exemplars criats en captivitat al Centre Ictiològic.

Els exemplars tenien entre 1 i 3 anys d’edat i tots van ser mesurats, sexats i marcats amb una tinta rosa subcutània abans de ser alliberats  a les 12 del migdia.

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’alumnes de 3er d’ESO de l’institut d’educació secundària de l’Ametlla de Mar, els quals prèviament havien retirat microplàtics de la llacuna en una activitat organitzada per l’entitat Graëlsia.

Vídeo de l'actuació

https://vimeo.com/165576625

Col·laboradors

L’actuació forma part del projecte S.O.S. Samaruc i compta amb el suport del Fons Andrena i la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

Entitat

Logotip
Paisatges Vius
08511 L'Esquirol
Barcelona

Galeria