Notícies

Manteniment de l'Estany del Coll amb l'empresa Lubrizol

17-10-2018
Paisatges Vius - Conservació i custòdia al Collsacabra

El passat 17 d'octubre 7 treballadors de l'empresa LUBRIZOL es van desplaçar fins a l'Estany del Coll, a Rupit i Pruit, per col·laborar en diverses tasques de manteniment de l'espai. 

L'origen

L'empresa Lubrizol, manté una col·laboració amb Piasatges Vius per a la conservació dels hàbitats aquàtics. L'orígen de la col·laboració  es basa en la voluntat de l'empresa de retornar a la natura allò que un dia en va extreure, ja que d'una mostra recol·lectada al Salt del Mir en van aïllar el microorganisme utilitzat per a sintetitzar Lumicease blue ingredient, un producte de protecció contra la radiació solar i la llum de pantalles digitals. Amb aquest objectiu, durant tres anys l'empresa dona a Paisatges Vius un 1% dels beneficis anuals de la venda d'aquest producte per a realitzar accions de conservació dels hàbitats aquàtics.

L'actuació

A banda de la donació anual, l'empresa ha tingut la iniciativa de proposar als seus treballadors la oportunitat de particiar activament en alguna de les accions de conservació de l'entitat. 

Durant la jornada, els participants van ajudar activament en diverses tasques de manteniment de l'espai, alhora que aprenien a utilitzar noves eines i metodologies:

  • Retirada del tancat en mal estat per protegir de les vaques els marges arbustius
  • Instal·lació del nou tancat de protecció: col·locació d'estaques, aïlladors i fil ramader
  • Desbrossada per a la recuperació de prats i camins.
  • Reparació de la tanca de fusta de l'estany.
  • Envarnissat de l'hotel d'insectes.

Tots els treballadors van mostrar molt interès en els objectius i projectes de Paisatges Vius, i es van oferir per assistir amb les seves famílies com a les properes jornades de voluntariat de l'entitat.

Entitat

Logotip
Paisatges Vius
08511 L'Esquirol
Barcelona

Galeria