Notícies

Construcció de tanques de protecció a les llacunes de l'Ametlla de Mar

15-11-2016
Paisatges Vius - S.O.S. Samaruc

El mes de novembre de 2016 es van construir les tanques de protecció de les llacunes de l’Estany Tort i del Port de l’Estany, a l’Ametlla de Mar.

Una de les 4 accions previstes en el marc del projecte S.O.S. Samaruc, finançat pel Fons Andrena i la Fundación Biodiversidad, era la regulació de l’ús públic a l’entorn de les llacunes restaurades. En aquest sentit, el mes de novembre de 2016 es van construir tanques de protecció a dues de les llacunes restaurades: l’Estany Tort i el Port de l’Estany.

Les tanques són de gran robustesa, ja que estan construïdes amb fusta tractada, i de dimensions més grans del necessari per tal d’incrementar-ne la durabilitat (un metre d’altura): els puntals quadrats de 12 cm. de costat aguanten dos travessers de 2,5 m. de llarg i una secció de 9,5 x 4,5 cm.

La funció de les tanques és doble: per una banda, estan destinades bàsicament a la protecció de les llacunes, evitant que les persones s’hi acostin més del necessari; per altra banda, el seu traçat permet la observació de la llacuna amb facilitat sense molestar a la flora i fauna que hi habita.

Entitat

Logotip
Paisatges Vius
08511 L'Esquirol
Barcelona

Galeria